Nyårs make over

Ja då var det nya året inträtt. Gott nytt 2006 till er alla! Handen och munnen är fylld med chokladpralinerna som blev över från igår. Det blev mycket kvar, alla blev så mätta på maten att inget mer gick i. Underbart gott var det. Alla kanske inte uppskattade att vi hade indiskt tema, men jag älskade det. Jag försökte mysa till vårt matrum med tyger och lampor, mattor och kuddar. Vi satta alla på kuddar och åt maten. Jag tyckte det vara supermysigt. Kanske lite mer Maroccanskt än Indiskt, men det gav stämmning i allafall.

Så här såg rummet ut före:

Nyår före1     Nyår före2       

efter:

Nyår efter1          nyårefter2


Det  är helt otroligt att vi rymdes 13 vuxna på golvet! Bilderna visar inte alls hur mysigt det egentligen var eftersom det var mörkt och stämningsfullt och inte som här då digitalkameran ljusar upp allt så fult.

Nyårsbuffén bestod av; Papadaam och chutny, Potatis/aubergin/blomkåls Pakora med raita på gurka och mynta, Parathabröd, Grönsaksfyllda championhattar med cashewnötter, Färgstark kikärtssallad med färska korianderblad, Mangosallad med senap och chilikokos, Blomkål och potatis Ka Bhaji, Fisk med Chili och Garam Masala, Gujaratisk Kyckling med aprikoser och Kofta Korma. Alla recept finns att hitta i Monisha Bharadwajs Snabblagat Indiskt , Anne Wilsons Snabblagade vegetariska rätter och Ove Phils och Indiskas Indiska Kokbok . Allt serverades med vitt och saffransgult (basmati) ris.
Efterrätten bestod i en fantastiskt god Maräng och citronpaj samt en mustig chokladkaka med grädde. 

Man kan säga att vi var lika fullstoppade som kuddarna vi satt på. Och det var så gott att man hade kunnat höra en knappnål falla då alla tystnade helt under sitt ätande, i bakrunden hördes bara ljudet av indisk musik.

Resten av kvällen var mycket traditionellt svensk, dvs. hälften av skaran försvann ut på parkeringen för att skjuta upp en påse smällare, medan resten var innomhus och tittade ut, några matade hunden med krispiga kex för att avleda från ljudet av smällare och alltsamman med Jan Malmsjö i bakrunden.

Det finns bara tre ord som kan sammanfatta kvällen; mysig, mustig och mättande.
Jag ser verkligen framemot vårt nya år! Kan känner på mig att 2006 kommer bli ett bra år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0